27 januari Herdenking Auschwitz

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Polen

Auschwitz-Birkenau staat bekend als grootste concentratie- en vernietigingskamp van Nazi-Duitsland. 75 Jaar geleden werd het kamp bevrijd door het Sovjetleger. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Minister-president Rutte zijn in Polen aanwezig bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het kamp. Veel oud-gevangenen en Holocaust-overlevenden zijn bij de herdenking aanwezig. Tijdens de ceremonie worden ook de andere slachtoffers van de naziperiode herdacht.

Voorafgaand aan de ceremonie ontmoetten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de heer Ernst Verduin en mevrouw Femma Fleijsman-Swaalep, twee Nederlandse overlevenden van concentratiekampen, die ook bij de herdenking aanwezig zijn.

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Leden van het Koninklijk Huis wonen in dit kader diverse vieringen en herdenkingen bij.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, premier Mark Rutte en het Belgische Koningspaar tijdens de herdenking.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontmoeten de heer Ernst Verduin en mevrouw Femma Fleijsman-Swaalep, twee Nederlandse overlevenden van concentratiekampen.