07 april Bezoek aan Jeroen Bosch Ziekenhuis

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Bosch

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis was één van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat te maken kreeg met coronapatiënten. In de afgelopen weken kwam in het ziekenhuis de niet-acute, reguliere zorg bijna tot stilstand om de toestroom van coronapatiënten aan te kunnen. Koning Willem-Alexander bezoekt vandaag het Jeroen Bosch Ziekenhuis waar hij wordt bijgepraat over de huidige situatie.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander tijdens het werkbezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Piet-Hein Buiting, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelt welke manieren het ziekenhuis heeft bedacht om zo veel mogelijk patiënten van de juiste zorg te voorzien en tegelijkertijd de werkdruk van het personeel te verlagen. De Koning spreekt met medewerkers over de impact van het coronavirus op het ziekenhuis en de gevolgen voor de reguliere zorg. Ook wordt met zorgverleners gesproken over de veranderingen in hun werk door de pandemie en over de effecten die de huidige situatie heeft op hen persoonlijk. Tenslotte bezoekt de Koning verschillende poliklinische afdelingen, waar hij patiënten ontmoet voor wie de zorg nu weer wordt opgepakt.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander tijdens het werkbezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander tijdens het werkbezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis.