19 mei Bezoek aan Voedselbank Delft

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Delft

Koningin Máxima bezoekt het distributiecentrum van de Voedselbank Delft. Het klantenbestand van de voedselbank is door de coronacrisis gegroeid en veel oudere vrijwilligers moeten thuisblijven omdat ze extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus.

Beeld: ©Rotapool / Albert Nieboer
Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het distributiecentrum van de Voedselbank Delft.

Koningin Máxima spreekt met vrijwilligers van de voedselbank over het uitzoeken, inpakken en verdelen van de voedselpakketten en hoe dit met inachtneming van de coronamaatregelen door kan blijven gaan. Met bestuursleden van de Voedselbank Delft en wethouder Schrederhof van de Gemeente Delft spreekt de Koningin o.a. over de verwachtingen voor de komende periode, het huidige aanbod van eten en drinken en de uitdagingen voor het logistieke proces en voor de uitgifte van voedsel.

Beeld: ©Rotapool / Albert Nieboer
Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het distributiecentrum van de Voedselbank Delft.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.