20 mei Werkbezoek aan Leids Universitair Medisch Centrum

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Leiden

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), naar aanleiding van het coronavirus (COVID-19). Zij bezoekt de afdeling Medische Microbiologie die zich richt op het onderzoek naar zowel vaccins als antivirale middelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en besmetting te behandelen.

Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Tijdens het werkbezoek vertellen virologen over hun werkzaamheden in het laboratorium. Ook demonstreren onderzoekers een elektronenmicroscoop die het coronavirus en door het virus aangerichte schade in een cel zichtbaar maakt. Vervolgens spreekt Koningin Máxima met experts van universiteiten en betrokken organisaties over de huidige stand van zaken in het onderzoek naar vaccins en antivirale middelen in Nederland.

Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).