17 juni Bezoek evenementenlocatie De Kuip

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rotterdam

Koning Willem-Alexander bezoekt De Kuip in Rotterdam. Naast een voetbalstadion is De Kuip ook een evenementenlocatie met zeventien zalen waar allerlei activiteiten, zoals congressen en concerten kunnen plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen kunnen evenementenlocaties niet of nauwelijks worden geëxploiteerd. Ook in De Kuip liggen de reguliere activiteiten al sinds de uitbraak stil.

Koning Willem-Alexander in de kleedkamers van stadion De Kuip
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
Koning Willem-Alexander in de kleedkamer van Feyenoord in gesprek met aanvoerder Steven Berghuis en directeur Mark Koevermans.

Koning Willem-Alexander spreekt tijdens het werkbezoek met diverse betrokkenen over de impact van de coronamaatregelen op de exploitatie van het stadion als voetbal-en evenementenlocatie. Ook wordt ingegaan op de ontwikkelingen rondom het nieuw te bouwen stadion en de Alliantie van Evenementenbouwers; een brede samenwerking tussen de totale sector van sport, cultuur en entertainment, gericht op het behoud van publieksevenementen in Nederland.

Koning Willem-Alexander in De Kuip in Rotterdam
©ANP
Medewerkers van De Kuip vertellen de Koning hoe zij de coronaperiode ervaren.

Tijdens een rondleiding vertellen medewerkers de Koning hoe zij de coronaperiode ervaren. Het bezoek eindigt in het Maasgebouw met een gesprek over alle werkvelden die getroffen zijn door het wegvallen van evenementen.

In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.