25 juni Bezoeken in het kader van tekort aan technisch personeel

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Apeldoorn en Woerden

Koningin Máxima bezoekt technisch installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn en de TechnoHUB in Woerden. Het belang van goed opgeleid technisch personeel voor de toekomst van het MKB staat bij beide bezoeken centraal. Koningin Máxima zet zich als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap in voor duurzame groei van het MKB.

In de provincie Gelderland kampen veel technische bedrijven met een tekort aan goed geschoolde medewerkers. Hamer is één van de bedrijven die gebruik maakt van het actieplan ‘Leve(n) lang Gelders Vakmanschap’. Het gaat om mogelijkheden voor een leven lang ontwikkelen met opleidingen voor nieuwe professionals en her- en bijscholing van bestaand personeel.

Koningin Máxima op bezoek bij technisch installatiebedrijf Hamer
Beeld: ©ANP / Jeroen Jumelet
Tijdens de rondleiding bij installatiebedrijf Hamer spreekt Koningin Máxima met een aantal medewerkers die scholingstrajecten hebben gevolgd.

Na een rondleiding spreekt Koningin Máxima met vertegenwoordigers van het samenwerkingsverband over hun ervaringen en de effecten van de pandemie op het actieplan.

Koningin Máxima bezoekt TechnoHUB
©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima begon het bezoek aan TechnoHUB in Woerden met een rondleiding door de nieuwe technische opleidingsfaciliteit.

In Woerden bezoekt Koningin Máxima TechnoHUB, een nieuwe technische onderwijsfaciliteit. In deze praktische leeromgeving kunnen leerlingen uit het (V)MBO en ook het basis- en voortgezet onderwijs kennis en vaardigheden opdoen in techniek en technologie. Scholing en praktijk komen hier samen. Koningin Máxima spreekt met enkele leerlingen en docenten en neemt deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van het lokale technische bedrijfsleven, de provincie en de MKB-bestuursleden uit de technische sector.

Koningin Máxima neemt deel aan een rondetafelgesprek bij TechnoHUB
©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima laat zich in Woerden informeren over TechnoHUB. Daarmee pakken het Rijk en de provincie Utrecht samen met technische bedrijven en onderwijsinstellingen het tekort aan technisch personeel aan.