27 juni Bijwonen televisie-uitzending Nederlandse Veteranendag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Ridderzaal, Den Haag

Koning Willem-Alexander is bij de live televisie-uitzending ter gelegenheid van Veteranendag in de Ridderzaal in Den Haag. De uitzending vervangt de geplande festiviteiten rond Veteranendag die vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn afgelast.

Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal in gesprek met een veteraan
©ANP
Koning Willem-Alexander is bij de live televisie-uitzending ter gelegenheid van Veteranendag in de Ridderzaal in Den Haag.

In de uitzending staan vier veteranen centraal. Zij vertellen zowel in beeldreportages als live over hun ervaringen op missie en hun tijd naderhand terug in Nederland. Na de uitzending spreekt de Koning met hen. De Minister-president, de minister van Defensie en de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag houden toespraken gedurende de uitzending.

Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missies van nu - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal tijdens de live-uitzending op Veteranendag
©ANP
De Minister-president, de minister van Defensie en de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag houden toespraken gedurende de uitzending.