29 juni Bezoek Gilde Stadstuiniers Zoetermeer

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Hof van Seghwaert, Zoetermeer

Koning Willem-Alexander bezoekt Gilde Stadstuiniers Zoetermeer in de Hof van Seghwaert. Het Gilde heeft in 2015 het initiatief genomen tot ‘De kracht van groen Zoetermeer’. Het Oranje Fonds heeft dit driejarige project financieel ondersteund.

‘De kracht van groen Zoetermeer’ brengt vrijwilligers en wijkbewoners, mensen met een beperking en mensen in een re-integratietraject bijeen en leert hen samen het lokale groen te beheren en behouden. De Hof van Seghwaert is een historische perenboomgaard midden in de woonwijk Seghwaert die in 2014 door bewoners werd omgevormd tot een wijktuin die dienst doet als ontmoetingsplek voor de buurt en plaats biedt aan meerdere participatieprojecten.

Bezoek van Koning Willem-Alexander aan historische boomgaard in Zoetermeer
Beeld: ©Oranje Fonds / Stefan van der Kamp
Koning Willem-Alexander bezoekt Gilde Stadstuiniers Zoetermeer in de Hof van Seghwaert.

Koning Willem-Alexander spreekt met de initiatiefnemers, buurtbewoners en vrijwilligers over o.a. het belang van de tuin voor de sociale samenhang in de buurt. Tijdens een rondleiding door de tuin en de boomgaard krijgt de Koning uitleg van vrijwilligers over de wijze waarop verschillende initiatieven in de tuin zijn omgezet.

Tijdens het werkbezoek worden de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.