02 september Werkbezoek met staatssecretaris Van Veldhoven in kader van circulaire economie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Hilvarenbeek en Tilburg

Koning Willem-Alexander brengt met staatssecretaris Van Veldhoven van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkbezoeken aan Schijvens Corporate Fashion in Hilvarenbeek en Kringloopwinkel La Poubelle in Tilburg. Thema is de circulaire economie (kringloopeconomie).

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Van Veldhoven bezoeken een onderneming voor bedrijfskleding
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
De Koning en staatssecretaris Van Veldhoven op werkbezoek bij Schijvens Corporate Fashion in Hilvarenbeek.

Familiebedrijf Schijvens maakt sinds 1863 bedrijfskleding. Tien jaar geleden begonnen zij met duurzame innovatie. Nu bestaat 70% van hun bedrijfskleding uit 100% hergebruikte materialen. Hiervan is 50% gerecyclede werkkleding en 50% hergebruikt PET-plastic.

La Poubelle is een kringloopwinkel en leerwerkbedrijf. Onder begeleiding van professionals werken circa 600 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers aan een tweede leven voor ingebrachte goederen, ieder uur zo’n 700 kilo. Deze spullen gesorteerd, schoongemaakt, gerepareerd en geprijsd voor verkoop. Daarnaast is er zowel een hout- als fietswerkplaats.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Van Veldhoven bezoeken een kringloopwinkel
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Emst
De Koning en staatssecretaris Van Veldhoven op werkbezoek bij kringloopwinkel La Poubelle in Tilburg.

De Koning en staatssecretaris spreken bij de bedrijven met de directie en medewerkers over hun werkzaamheden en de impact van de coronapandemie. Ook zijn er twee gesprekken over onder meer financiering van circulaire bedrijfsmodellen en de obstakels die bedrijven tegenkomen. De overheid streeft naar een volledig circulaire economie in 2050 waarin zuiniger en slimmer wordt omgegaan met grondstoffen, afval buiten het milieu wordt gehouden en de uitstoot van CO2 gereduceerd wordt.

Het bezoek met staatssecretaris Van Veldhoven is het negentiende bezoek in een reeks bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.