16 september Opening Theater Zuidplein

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Rotterdam

Koningin Máxima opent het nieuwe gebouw van Theater Zuidplein in Rotterdam.

Koningin Máxima bij opening Theater Zuidplein
©Nathan Reinds
Koningin Máxima bij de opening van het nieuwe pand van Theater Zuidplein.

Naast het theater zit ook een filiaal van Bibliotheek Rotterdam in het gebouw. Samen bieden zij een divers aanbod aan theater, kunst, literatuur, educatie en informatie.

Koningin Máxima bij opening Theater Zuidplein
©Nathan Reinds
Tijdens de opening bekijkt Koningin Máxima een dans- en muziekoptreden.

Het nieuwe pand van Theater Zuidplein biedt meer ruimte het Rotterdamse publiek te betrekken en meer mogelijkheden tot stage- en opleidingsplaatsen in het eigen leer/werkbedrijf Lab-Z. Het producerend huisgezelschap Stage-Z maakt landelijke theaterproducties over maatschappelijke kwesties in de grootstedelijke samenleving van nu.

Tijdens de opening bekijkt Koningin Máxima een dans- en muziekoptreden. Ook krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het nieuwe theatergebouw, waar verschillende korte theaterproducties worden getoond en spreekt zij met de makers en betrokkenen over hun producties, de connectie met de stad en welke gevolgen de uitbraak van het coronavirus heeft voor hun werkzaamheden en het theater.