18 november Bezoek aan Boeg B.V. & Boeg Nautic

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Scheveningen

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg B.V. & Boeg Nautic in het kader van de Dag van de Ondernemer. Deze dag, die op vrijdag 20 november wordt gehouden, is een initiatief van MKB-Nederland om ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet.

Koningin Máxima in productiehal in gesprek.
Beeld: ©MKB-Nederland / Rolf van Koppen
Koningin Máxima krijgt een rondleiding door de productiehal van het bedrijf.

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, bezoekt samen met MKB-NL voorzitter Jacco Vonhoff de constructiehal van Boeg. Zij krijgen uitleg over de zaai- en oogstmachine die in samenwerking met de Stichting Noordzeeboerderij is ontwikkeld voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust.

Ook bezoekt zij in de Scheveningse haven de haringlogger SCH236. Deze wordt door Boeg en vrijwilligers gerestaureerd tot museumschip en doet tot dan dienst als MBO leerbedrijf. Vanwege de coronacrisis ligt de restauratie stil. Hierdoor hebben de leerlingen geen stageplek meer.

Koningin in gesprek in het ruim van een boot.
Beeld: ©MKB-Nederland / Rolf van Koppen
Koningin Máxima spreekt in het voormalig visruim van de haringlogger SCH-236 Noordster met de directie van constructiebedrijf Boeg en de eigenaren van twee Scheveningse bedrijven.

De algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus worden tijdens het bezoek in acht genomen.