01 december Bezoek aan cultuurpodia Nijmegen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Nijmegen

Koningin Máxima bezoekt de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Het werkbezoek staat in het teken van de impact van de coronacrisis op het ondernemerschap en de bedrijfsvoering van theaters en concertzalen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Stadsschouwburg Nijmegen.
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima tijdens het werkbezoek aan de Nijmeegse Stadsschouwburg.

De afgelopen maanden zijn er met inachtneming van de coronamaatregelen voor kleine groepen publiek voorstellingen en concerten verzorgd in de Stadsschouwburg en De Vereeniging. Hiernaast zijn verschillende ruimtes van beide podia zo ingericht dat dagelijks een paar honderd studenten van de Radboud Universiteit op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar fysiek onderwijs kunnen volgen.

Koningin Máxima spreekt met diverse betrokkenen over onder meer de gevolgen van de coronamaatregelen voor de programmering, over de impact van de crisis op het personeel en over de verwachtingen voor de komende periode.

Met de rector magnificus, medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit en met medewerkers van beide Nijmeegse podia spreekt Koningin Máxima over de samenwerking tussen de organisaties in coronatijd en over het gebruik van de verschillende ruimtes voor onderwijs en toetsen.

Tijdens het werkbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Stadsschouwburg Nijmegen.
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima spreekt op het podium van de Stadsschouwburg met verschillende betrokkenen.