11 maart Digitaal werkbezoek aan Kamers met Aandacht

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt vandaag een digitaal werkbezoek aan Kamers met Aandacht. Koningin Máxima spreekt met medewerkers van de stichting over het vergemakkelijken van de weg naar zelfstandigheid voor kwetsbare jongeren. 

Jongeren die niet thuis kunnen blijven wonen, maar ook niet beschikken over een sociaal vangnet, geld of praktische vaardigheden, kunnen met behulp van Stichting Kamers met Aandacht toch in aanmerking komen voor woonruimte. Deze stichting helpt jongeren tussen 18 en 23 jaar op eigen benen te leren staan. Kamers met Aandacht koppelt particulieren die in hun eigen huis een kamer tegen een redelijke prijs willen verhuren aan deze kwetsbare jongeren.

Vergroot afbeelding Videobelscherm op laptop met Koningin.
Beeld: ©Kamers met Aandacht
Koningin Máxima spreekt tijdens het digitale werkbezoek onder anderen met medewerkers van de stichting Kamers met Aandacht.

Betrokken jongeren en verhuurders vertellen over hun ervaringen. Vertegenwoordigers van zorgorganisaties, woningcorporaties en gemeenten gaan in op hun bijdrage aan Kamers met Aandacht en het effect daarvan op onder meer de jeugdzorg en het woon- en leefklimaat in de regio.