18 maart Virtueel bezoek aan de regio Utrecht over de arbeidsmarkt tijdens de coronacrisis

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, brengt samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een digitaal werkbezoek aan de regio Utrecht. Het bezoek staat in het teken van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt tijdens de coronacrisis en de consequenties daarvan voor de toekomst. Koningin Máxima, Mariëtte Hamer en medelid van het Comité Meiny Prins, nemen deel aan drie gesprekken.

Vergroot afbeelding Koningin in conference call.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima en Mariëtte Hamer in gesprek met Utrechtse ondernemers en bestuurders.

Het werkbezoek start met een gesprek met een aantal ondernemers uit het mkb die gevestigd zijn op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Sommige van deze bedrijven moeten door de coronacrisis vechten om te overleven, terwijl anderen hun groei juist amper kunnen bijbenen. Het tweede gesprek gaat over het initiatief van het management van het bedrijventerrein om een duurzame ‘van werk naar werk’-aanpak te ontwikkelen.

Vergroot afbeelding Meneer videobelt met Koningin.
Beeld: ©Provincie Utrecht
Koningin Máxima in gesprek met Robert Strijk, gedeputeerde van de Provincie Utrecht.

Tot slot wordt met bestuurders van de gemeente Utrecht, de provincie Utrecht, regionale onderwijsinstellingen en werkgeversorganisatie VNO-NCW gesproken over o.a. de rol van het middelbaar beroepsonderwijs, van hogescholen en van de lokale en regionale overheid. Zowel het Comité als de SER zien goed opgeleide werknemers en doorstroommogelijkheden als één van de kritische succesfactoren voor herstel en groei van het mkb.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.