13 april Werkbezoek aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Dirksland

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland in het kader van de impact van de coronapandemie op de ziekenhuiszorg.

Vergroot afbeelding Koning spreekt met verpleegkundigen
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander spreekt met zorgmedewerkers in Het Van Weel-Bethesdaziekenhuis.

De Koning begint zijn bezoek met een rondleiding waarbij hij o.a. spreekt met verpleegkundigen en een internist van de Acute Opname Afdeling waar het afgelopen jaar veel patiënten met verdenking op COVID-19 zijn opgenomen. Vervolgens bezoekt de Koning de cohortafdeling waar uitsluitend COVID-patiënten liggen. Aansluitend spreekt hij met een aantal verpleegkundigen en een intensivist over hun ervaringen op de Intensive Care afdeling.

Vergroot afbeelding Koning in gesprek met patiënt in ziekenhuisbed.
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander bezoekt het ziekenhuis in Dirksland vanwege de gevolgen van de coronapandemie. De impact van corona is groot en zorgt voor een hoge werkdruk.

Na de rondleiding volgen drie gesprekken over de uitdagingen waar de verschillende teams en medewerkers in het ziekenhuis als gevolg van de uitbraak van COVID-19 mee te maken hebben.

Vergroot afbeelding Koning spreekt met patiënt in ziekenhuisbed.
Beeld: ©Rotapool / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander spreekt met patiënten hun behandelaars onder andere over de gevolgen van de coronapandemie op de ziekenhuiszorg.

Tijdens het werkbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.