20 mei Bezoek A.S.Talmaschool en Eurovisie Songfestival

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rotterdam

Koningin Máxima bezoekt in Rotterdam de A.S. Talmaschool en een generale repetitie van het Eurovisie Songfestival. Méér Muziek in de Klas is maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival en zet deze week muziekonderwijs in Rotterdam centraal. Koningin Máxima brengt het bezoek als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas.

Vergroot afbeelding Koningin Maxima, kinderen en logo Méér Muziek in de Klas.
Beeld: ©Rotapool
Koningin Máxima onthult een interactief muzikaal speeltoestel.

In een MuziekSpeeltuin nabij de school onthult Koningin Máxima een interactief muzikaal speeltoestel. Het toestel kan gebruikt worden om muziek te maken en worden ingezet voor muziekonderwijs. Met de MuziekSpeeltuinen biedt Méér Muziek in de Klas kinderen die minder snel in aanraking komen met muziek de mogelijkheid om de kracht ervan te ontdekken.

Vergroot afbeelding Kinderen zingen een lied voor Koningin.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima wordt muzikaal welkom geheten bij aankomst bij Ahoy.

Vervolgens gaat Koningin Máxima in de A.S. Talmaschool in gesprek over wat muziek kan betekenen voor taalontwikkeling en kansengelijkheid in het onderwijs. Samen met 46 kinderen van de school gaat Koningin Máxima daarna naar Ahoy om de generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival bij te wonen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima en kinderen.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima met kinderen van de A.S. Talmaschool uit Rotterdam.

Koningin Máxima spreekt samen met twee basisschoolleerlingen met presentatrice Nikkie de Jager over muziek. Daarnaast verzorgt Méér Muziek in de Klas voorafgaande aan de generale repetitie een kort muzikaal en informatief voorprogramma waarin muziek op school centraal staat.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Nathan Reinds / NPO/NOS/AVROTROS
Koningin Máxima is samen met kinderen van de A.S. Talmaschool bij de generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.
Vergroot afbeelding Koningin Máxima met twee basisschoolleerlingen en Nikkie de Jager
Beeld: ©Eurovisie / Joyce Hansson
Koningin Máxima spreekt samen met twee basisschoolleerlingen met presentatrice Nikkie de Jager over muziek.