03 juni Gesprek met KNAW over wetenschap tijdens de coronacrisis

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander brengt een digitaal werkbezoek aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) over de impact van de coronacrisis op de wetenschap. Veel wetenschappers hebben hun onderzoek stil moeten leggen. Tegelijkertijd ontstonden nieuwe kansen voor onderzoek en samenwerkingen, zoals de ontwikkeling van robot ‘the Beast’ die 20.000 afgenomen COVID-tests per dag kan verwerken.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in een videogesprek tijdens een werkbezoek aan de KNAW.
Beeld: ©PAMM
Koning Willem-Alexander spreekt onder andere over onderzoek tijdens de pandemie.

De Koning spreekt met de president en directeur van KNAW en leden van De Jonge Akademie over onderzoek tijdens de pandemie. Met name jonge onderzoekers zijn het afgelopen jaar in acute problemen gekomen met hun onderzoeksprojecten, waaronder promovendi, postdocs en docenten met een tijdelijke positie. Ook spreekt de Koning met onderzoekers van het Meertens Instituut over hun onderzoek naar nieuwe rituelen rond corona, nepnieuws en complottheorieën op dat gebied.

De KNAW is verantwoordelijk voor vijftien onderzoeksinstituten in Nederland en geeft gevraagd en ongevraagd onafhankelijk advies aan de regering over wetenschapsbeleid en over actuele maatschappelijke sectoren, zoals de zorg, het klimaat of het onderwijs. De Koning is beschermheer van de KNAW.