07 juni Virtuele openingstoespraak bij Amsterdam Fintech Week

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Amsterdam

Koningin Máxima houdt digitaal een toespraak bij de officiële opening van de Amsterdam Fintech Week. Het digitale evenement voor vertegenwoordigers van Europese fintech organisaties en financiële instellingen wordt van 4 tot en met 11 juni  gehouden.

Koningin Máxima
©UNSGSA
Koningin Máxima houdt digitaal een toespraak bij de officiële opening van de Amsterdam Fintech Week.

In haar toespraak vertelt Koningin Máxima hoe technische innovaties kunnen bijdragen aan goede toegang tot digitale financiële diensten. Als UNSGSA richt Koningin Máxima zich wereldwijd in het bijzonder op achtergestelde groepen als vrouwen, kleine ondernemers, boerenbedrijven en mensen met een laag inkomen.

Ook spreekt Koningin Máxima over hoe fintech innovaties kunnen bijdragen aan betere financieringsmogelijkheden voor het mkb om zo duurzame ontwikkeling en groei te stimuleren. Ook spreekt zij over de impact van de coronapandemie op de financiële situaties van kwetsbare mensen in de Nederlandse samenleving en hoe fintech kan bijdragen aan het bevorderen van hun financiële weerbaarheid.

Koningin Máxima spreekt in haar functies van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA), als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken.