09 juni Bezoek aan Nederlands Fotomuseum Rotterdam

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rotterdam

Koning Willem-Alexander bezoekt het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De Koning wordt geïnformeerd over de ontwikkeling van de Nederlandse fotografie en over de totstandkoming van de nieuwe Eregalerij van de Nederlandse fotografie. De opening van de Eregalerij door de Koning in januari kon niet doorgaan door de sluiting van het museum vanwege de coronapandemie. Inmiddels heropent de culturele sector weer.

Vergroot afbeelding Koning bezoekt Nederlands Fotomuseum
Beeld: ©ANP / Robin van Lonkhuijsen
De Koning bekijkt de Eregalerij van de Nederlandse fotografie.

De Koning bekijkt de Eregalerij van de Nederlandse fotografie en spreekt met fotografen en nabestaanden van fotografen van wie werk is opgenomen in de galerij. Ook spreekt hij met leden van de selectiecommissie en medewerkers over hun werk bij het Nederlands Fotomuseum.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
Koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Het Nederlands Fotomuseum beheert met ruim 5,6 miljoen beelden in de collectie het Nederlands fotografisch erfgoed. In de nieuwe Eregalerij worden de hoogtepunten, vernieuwingen en ontwikkelingen vanaf de uitvinding van de fotografie tot aan de huidige tijd tentoongesteld.

Tijdens het bezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
Koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.