11 juni Bezoek Special Olympics Nationale Spelen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de Special Olympics Nationale Spelen op de Sportcampus in Den Haag. De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste, tweejaarlijkse landelijke sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking en vindt plaats van 11 tot en met 13 juni.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Special Olympics Nationale Spelen
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima neemt ook zelf deel aan enkele sportactiviteiten.

Koningin Máxima spreekt met betrokkenen over het belang van sport voor mensen met een verstandelijke beperking en welke gezondheidsvraagstukken bij hen spelen. Vervolgens bezoekt Koningin Máxima een sporthal waar zij spreekt met sporters met een verstandelijke beperking en hun begeleiders over hun ervaringen en het belang van samen sporten. Ook neemt zij zelf deel aan diverse sportactiviteiten.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Special Olympics Nationale Spelen
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima bezoekt een sporthal waar zij spreekt met sporters met een verstandelijke beperking en hun begeleiders.

Nederland telt ruim 170.000 mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen sporten zij met en tegen elkaar in trainingen en workshops. Door samen te leren en plezier te beleven aan sport wordt het zelfvertrouwen van de deelnemers gestimuleerd en wil de organisatie bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom mensen met een verstandelijke beperking.