14 juni Symposium platform Wijzer in geldzaken

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima is bij het jaarlijks symposium van platform Wijzer in geldzaken. Het thema is ‘Geldzorgen, beter voorkomen dan genezen’. Minister Hoekstra van Ministerie van Financiën is ook aanwezig.

Koningin Máxima en anderen
Beeld: ©Wijzer in geldzaken / Valerie Kuypers
Koningin Máxima en minister Hoekstra van financiën bij het jaarlijks symposium van platform Wijzer in geldzaken.

Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag spreken Koningin Máxima en minister Hoekstra met een huisarts uit de Haagse Schilderswijk en een adviseur jeugdgezondheidszorg over de relatie tussen geldzorgen en gezondheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat geldproblemen kunnen leiden tot stress,  fysieke en mentale klachten en vaak gepaard gaan met een ongezonde levensstijl. 
Aan het einde van het gesprek wordt een waaier gepresenteerd met tien bouwstenen voor organisaties die hulp bieden aan financieel kwetsbare mensen. Hiermee kunnen zij beter bereikt en geholpen kunnen worden. De bouwstenen dragen ook bij aan het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen de organisaties. De waaier is het resultaat van een oproep van Koningin Máxima tijdens het Wijzer in geldzaken symposium in 2020.

Vanwege de coronamaatregelen is de bijeenkomst alleen via een live-uitzending te volgen. Toehoorders bij het symposium zijn vertegenwoordigers van partnerorganisaties van Wijzer in geldzaken en andere professionals en organisaties die de financiële fitheid van Nederlanders willen bevorderen.

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld.