26 juni Nederlandse Veteranendag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander en minister-president Rutte zijn aanwezig bij de Nederlandse Veteranendag, het jaarlijkse eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen. 

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander met anderen
Beeld: ©Ministerie van Defensie
Koning Willem-Alexander bij de Nederlandse Veteranendag.

Dit jaar vindt de viering plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Vier veteranen vertellen hun ervaringen bij de moeilijke omstandigheden in Afghanistan, Nederlands-Indië en Sarajevo. Na afloop spreekt de Koning met een aantal veteranen.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en anderen.
Beeld: ©Ministerie van Defensie
Koning Willem Alexander spreekt met een aantal veteranen.

Nederland telt ruim 100.000 veteranen. In de openingsceremonie van het programma staan zij centraal. Aansluitend vertellen enkele veteranen over hun ervaringen op missie en hun tijd naderhand terug in Nederland. Veteranendag is in 2005 ingesteld en is een eerbetoon aan de ruim honderdduizend Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missies van nu - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Vergroot afbeelding Nederlandse veteraan
Beeld: ©Ministerie van Defensie
Minister-president Mark Rutte houdt een toespraak op de Nederlandse Veteranendag.

De Minister-president, minister Bijleveld van Defensie en de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag houden een toespraak.

Vergroot afbeelding Podium van de Koninklijke Schouwburg Den Haag
Beeld: ©Ministerie van Defensie
Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim honderdduizend Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missies van nu.