13 juli Bezoek aan jubilerend Brabants Dagblad

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie ’s-Hertogenbosch

Koning Willem-Alexander bezoekt de redactie van het Brabants Dagblad in ’s-Hertogenbosch ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van de krant. Dagelijks bereikt het dagblad 280.000 krantenlezers en 347.000 bezoekers via de website of app. Het BD werkt met bijna tweehonderd regionale verslaggevers, waarvan er tachtig in vaste dienst zijn van de krant.

Vergroot afbeelding Koning bezoekt krantredactie.
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander in gesprek op de redactievloer van het Brabants Dagblad.

De Koning spreekt o.a. met enkele verslaggevers, fotografen en een vertegenwoordiger van de politie over de toenemende agressie tegen journalisten en de risico’s en dilemma’s die verslaggeving op locatie met zich meebrengt. Ook spreekt de Koning met een onderzoeksjournalist en een regioverslaggever over het volgen van het lokaal bestuur en bedrijven in de regio, transparantie en de afwegingen die daarbij gemaakt worden.

Vergroot afbeelding Koning in gesprek op redactie.
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander laat zich informeren over de risico’s en dilemma’s die verslaggeving op locatie met zich meebrengt.

Na een korte ronde over de redactievloer langs de nieuwsdienst, de online redactie, de eindredactie en vormgeving, spreekt de Koning met medewerkers over diversiteit bij de krant. Tot slot ontmoet de Koning enkele lezers van het Brabants Dagblad, zowel de lezers van de papieren editie die veelal ouder zijn dan vijftig, als jongeren die het dagblad via de gratis website en app lezen.