08 september Onthulling eerbetoon aan zorgmedewerkers en coronaslachtoffers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Oisterwijk

Prinses Margriet onthult - met een zorgmedewerker en nabestaande - het standbeeld ‘Salutifera Unitas’ in Oisterwijk. Het bronzen standbeeld is gerealiseerd door Stichting Dank Helden van de Zorg om zorgmedewerkers te bedanken voor hun niet aflatende inzet bij de verzorging van coronapatiënten en stil te staan bij alle slachtoffers van deze pandemie. Na de onthulling spreekt de Prinses met een aantal aanwezige zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor de verzorging van coronapatiënten en dat nog steeds doen.⁣

Prinses Margriet, Minister De Jonge, een zorgmedewerker en een nabestaande bij het beeld.
Beeld: ©Stichting Dank Helden van de Zorg / Masja Vlaminckx
Het beeld ‘Salutifera Unitas’, eenheid die offers brengt en gezondheid geeft, is ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Kees Verkade.

Ruim 3.000 zorginstellingen in Nederland ontvangen een afbeelding van het beeld.⁣ Voorafgaande aan de onthulling spreekt de Prinses met het bestuur van Stichting Dank Helden van de Zorg en is er een programma met verschillende sprekers gevolgd door één minuut stilte uit respect voor de zorgmedewerkers en de slachtoffers.⁣

Prinses Margriet spreekt met zorgmedewerkers.
Beeld: ©Stichting Dank Helden van de Zorg / Masja Vlaminckx
Prinses Margriet spreekt met zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor de verzorging van coronapatiënten en dat nog steeds doen.

Tijdens het bezoek worden de algemeen geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.⁣