30 september Werkbezoek landbouwbedrijven in de Kop van Overijssel

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Overijssel

De Koning brengt een werkbezoek aan twee families met landbouwbedrijven in de Kop van Overijssel. Met hen en betrokken organisaties uit de provincie spreekt de Koning over de balans tussen landbouw, ondernemerschap en natuurherstel in de regio.

©Provincie Overijssel – Raymond van Olphen
Koning Willem-Alexander arriveert bij een van de landbouwbedrijven die hij bezoekt.

De Provincie Overijssel en dertien organisaties uit de sectoren landbouw en natuurbeheer hebben in 2013 samen het programma ‘Samen werkt beter’ opgezet, gericht op duurzame ontwikkeling van het landelijk gebied in Overijssel.

©Provincie Overijssel – Raymond van Olphen
Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding bij een landbouw- en rietteeltbedrijf.

Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding bij landbouw- en rietteeltbedrijf Slot in Sint Jansklooster. Dit familiebedrijf richt zich op melkveehouderij, rietteelt en natuurbeheer. Zo worden bijvoorbeeld koeien met een pontje naar percelen van het natuurgebied De Wieden gebracht om daar te grazen en zo de biodiversiteit te stimuleren.

©Provincie Overijssel – Raymond van Olphen
Koning Willem-Alexander spreekt met de eigenaar van een landbouw- en rietteeltbedrijf.

De Koning vervolgt zijn bezoek bij landbouwbedrijf Weidevol in Zwartsluis. In een gesprek vertelt de familie hoe zij de transitie van gangbare landbouw naar biologische landbouw hebben aangepakt en hoe ze met zaalverhuur hun ondernemerschap verder hebben ontwikkeld.

©Provincie Overijssel – Raymond van Olphen
Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding door de koeienstal.
©Provincie Overijssel – Raymond van Olphen
Koning Willem-Alexander neemt deel aan een rondetafelgesprek over de samenwerking rond landbouw en natuurherstel.