12 oktober Herdenkingsceremonie Short Stirling BK716

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Almere

De Short Stirling BK716 is een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog, die na bombardementen op Berlijn op de terugvlucht in maart 1943 is neergeschoten. Aan boord zaten zeven bemanningsleden, vijf Britten en twee Canadezen.

Prinses Margriet bij herdenkingsceremonie Short Stirling BK716
©Albert Nieboer
Prinses Margriet tijdens de herdenkingsceremonie.

Prinses Margriet is aanwezig bij de herdenkingsceremonie ter nagedachtenis van de omgekomen bemanningsleden op het herdenkingsveld in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Samen met de nabestaanden van de omgekomen bemanningsleden wordt stilgestaan bij het offer dat zij brachten.

Tijdens de herdenkingsceremonie onthult Prinses Margriet het kunstwerk ‘Rise’ van kunstenares Laura O’Neill.