23 juni Werkbezoek Raad van Europa

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Straatsburg, Frankrijk

Koning Willem-Alexander bezoekt de Raad van Europa. Hij houdt daarbij een toespraak voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind neemt deel aan het werkbezoek.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander houdt tijdens zijn werkbezoek aan de Raad van Europa een toespraak
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Koning Willem-Alexander houdt een toespraak tijdens zijn werkbezoek aan de Raad van Europa.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander houdt tijdens zijn werkbezoek aan de Raad van Europa een toespraak
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Koning Willem-Alexander spreekt de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa toe. De Raad van Europa telt 46 lidstaten en werd in 1949 opgericht om de principes van mensenrechten, rechtsstaat en democratie in Europa te bevorderen en te beschermen.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind spreken met vertegenwoordigers van het Europees Platform ter bevordering van de bescherming van de journalistiek en veiligheid van journalisten.
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Koning Willem-Alexander en minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind spreken met vertegenwoordigers van het Europees Platform ter bevordering van de bescherming van de journalistiek en veiligheid van journalisten.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind bezoeken het Europees Hof voor de Rechten van de Mens
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
De Koning en de minister bezoeken het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Na een gesprek met Hofpresident Robert Spano, de Nederlandse rechter in het Hof Jolien Schukking en griffier Marialena Tsirli volgt een korte rondleiding.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind bezoeken het European Youth Centre
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Het bezoek aan de Raad van Europa wordt afgesloten bij het European Youth Centre (EYC). Jongeren gaan met de Koning en de minister in gesprek over hun betrokkenheid bij het werk van de Raad van Europa en twee jeugdcampagnes.