21 november Symposium Zorg op het Dorp

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Schaijk

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij het symposium Zorg op het Dorp. De bijeenkomst staat in het teken van de kenmerken en de knelpunten rond zorg en welzijn op het platteland, van bewonersinitiatieven en van de kracht van kleine gemeenschappen.

Vergroot afbeelding De Koning zit in de zaal bij het symposium 'Zorg op het Dorp', dat in het teken staat van de kenmerken en de knelpunten rond zorg en welzijn op het platteland, van bewonersinitiatieven en van de kracht van kleine gemeenschappen.
Beeld: ©Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen / Evie van Leuken
Het organiseren van zorg in een dorp, de rol van dorps- en gemeenschapshuizen en huisartsen die naast hun artsenpraktijk ook een volwaardige apotheek leiden: over deze praktijkvoorbeelden gaan deelnemers in gesprek tijdens workshops. De Koning woont twee van deze workshops bij.
Vergroot afbeelding Tijdens het symposium 'Zorg op het Dorp' wordt de Dorpsvernieuwingsprijs uitgereikt, bedoeld voor initiatieven van bewoners en om succesvolle acties voor het versterken van de voorzieningen in dorpen te belonen. De winnaar een finalisten staan op het podium tijdens de uitreiking.
Beeld: ©Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen / Evie van Leuken
Ook wordt de Dorpsvernieuwingsprijs uitgereikt, bedoeld voor initiatieven van bewoners en om succesvolle acties voor het versterken van de voorzieningen in dorpen te belonen. Het winnende dorp is Mariënvelde in Gelderland.