11 april Bezoek aan Girls’ Day bij Container Service Groenenboom

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Oosterhout

Koningin Máxima brengt een bezoek aan Girls’ Day bij Container Service Groenenboom. Tijdens Girls’ Day gaan meisjes op bezoek bij technische en ICT-bedrijven om kennis te maken met bèta, techniek en ICT en om te ervaren hoe het is om te werken in de techniek.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Girls’ Day bij Container Service Groenenboom
Beeld: ©Mischa Schoemaker
Koningin Máxima volgt een deel van het parcours en gaat aansluitend met betrokkenen in gesprek over het belang van Girls’ Day en van het kennismaken met de technische beroepspraktijk.
Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Girls’ Day bij Container Service Groenenboom
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Veertig mavoleerlingen van de school ‘Curio effent’ uit Oosterhout volgen een parcours door de fabriek van Groenenboom waarbij zij uitleg krijgen over het spuiten, repareren en afwerken van containers.
Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Girls’ Day bij Container Service Groenenboom
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Girls’ Day wordt jaarlijks georganiseerd door VHTO, Expertisecentrum Voor Haar Technische Ontwikkeling. Deze organisatie zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.
Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Girls’ Day bij Container Service Groenenboom
Beeld: ©Mischa Schoemaker
Ruim tweehonderd bedrijven door heel Nederland openen tijdens Girls’ Day hun deuren voor meer dan 7500 meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Op deze manier ervaren de meisjes hoe het is om in de techniek te werken en dat vergroot de kans dat ze kiezen voor deze beroepen.