23 mei Bezoek onderhoudsbedrijf NS en opleidingscentrum Transdev

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Amsterdam en Haarlem

Koning Willem-Alexander brengt samen met staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat een werkbezoek aan het onderhoudsbedrijf van NS in Amsterdam en aan het opleidingscentrum van mobiliteitsbedrijf Transdev in Haarlem. Het bezoek staat in het teken van de mensen die werken aan de bereikbaarheid van Nederland. Tijdens het werkbezoek komen onder meer de uitdagingen aan bod rond krapte op de arbeidsmarkt en het omgaan met agressie in het openbaar vervoer.

Vergroot afbeelding Koning bezoekt onderhoudsbedrijf van NS
Beeld: ©Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat / Olivier Middendorp
De Koning en staatssecretaris Heijnen bezoeken het onderhoudsbedrijf van NS. Hier worden herstelwerkzaamheden en preventief onderhoud aan treinen uitgevoerd. De Koning en staatssecretaris spreken met monteurs over hun werk en krijgen een rondleiding.
Vergroot afbeelding Koning bezoekt opleidingscentrum van Transdev
Beeld: ©Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat / Olivier Middendorp
In het opleidingscentrum van mobiliteitsbedrijf Transdev sluiten de Koning en de staatssecretaris aan bij een les voor nieuwe chauffeurs en spreken zij met ervaren chauffeurs over conflictsituaties die zij hebben meegemaakt, hoe zij omgaan met agressie en stress en over de-escalerend handelen.