Geloofsbrieven ambassadeurs Tsjechië, Letland en Israël

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 11 september op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Tsjechische Republiek, H.E. mevrouw Kateřina Sequensová, de ambassadeur van de Republiek Letland, H.E. mevrouw Aiga Liepiņa en de ambassadeur van de Staat Israël, Z.E. de heer Naor Gilon.

De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Tsjechische Republiek, H.E. mevrouw Kateřina Sequensová.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van CLSK. De muziek wordt verzorgd door de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 209

De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Republiek Letland, H.E. mevrouw Aiga Liepiņa.

De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Staat Israël, Z.E. de heer Naor Gilon.