Koningin Máxima spreekt bij klimaatconferentie Adaptation Futures 2016

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdag 11 mei als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling een toespraak tijdens de internationale klimaatconferentie ‘Adaptation Futures 2016’ in het World Trade Center in Rotterdam. De conferentie richt zich op de gevolgen van de klimaatverandering en wordt van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei gehouden in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koningin Máxima houdt een toespraak tijdens de klimaatconferentie.

Ruim 1500 internationale onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers uit de publieke en private sector wisselen tijdens plenaire sessies, rondetafelgesprekken en workshops ervaringen uit over de uitvoering van maatregelen om ons aan te passen aan klimaatverandering. Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op het belang van goede toegang tot financiële diensten voor mensen die getroffen zijn door bijvoorbeeld natuurrampen.

Na de toespraak van Koningin Máxima is er een paneldiscussie met onder anderen Paula Caballero, sr. directeur natuurlijk hulpbronnen van de Wereldbank, Naoko Ishii, CEO van de ‘Global Environment Facility’, Robert Glasser, speciaal gezant van de VN secretaris-generaal van het agentschap voor Risicoreductie bij Rampen, Roberto Ridolfi, directeur duurzame groei en ontwikkeling van de Europese Commissie en Wim Kuijken, Delta commissaris en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Bank.

Adaptation Futures wordt om de twee jaar gehouden op initiatief van een groep klimaat-wetenschappers die zich hebben verenigd onder de naam PROVIA.