Koningin Máxima bij diner Tent Partnership for Refugees

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagavond 20 juni onder meer in haar rol van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling een werkdiner bijgewoond van het ‘Tent Partnership for Refugees’ bij Unilever in Rotterdam. Deze organisatie stimuleert de private sector om bij te dragen aan het verbeteren van de levens van vluchtelingen.

Sinds de oprichting in 2015 benadert ‘Tent Partnership for Refugees’ bedrijven om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de levens van vluchtelingen. Dit vanuit de filosofie dat bedrijven de grootste impact hebben als zij vluchtelingen niet als slachtoffers behandelen maar als economisch productieve werknemers, leveranciers, ondernemers of klanten. Tent stimuleert bedrijven om concrete initiatieven te ontwikkelen die ook door anderen kunnen worden overgenomen. Bijvoorbeeld speciale projecten om vluchtelingen in dienst nemen, afstemming van producten en diensten op specifieke behoeften van vluchtelingen en investeren in bedrijven die door vluchtelingen zijn opgezet. Door te focussen op de kernwaarden en verantwoordelijkheden van het bedrijf, aldus Tent, kan de private sector duurzame oplossingen bedenken die ook op grotere schaal kunnen worden toegepast.

Het diner werd bijgewoond door directeuren en hoge vertegenwoordigers van circa vijftien grote Nederlandse bedrijven die internationaal actief zijn. Gastheren waren Paul Polman, CEO van Unilever en Hamdi Ulukaya, oprichter van Tent. 

RVD, nr. 157