Koningin Máxima bij opnames Kerst Muziekgala 2023

Koningin Máxima is bij de opnames van het Kerst Muziekgala 2023, dat wordt uitgezonden op dinsdag 19 december om 21.20 uur op NPO 1. Het Kerst Muziekgala zit vol met optredens van kinderen en jongeren die hun talenten laten zien op het gebied van dans, muziek, theater en mode. Ook treedt de Grootste Schoolband van Nederland op. Deze band wordt gevormd door scholen die zijn aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds stimuleert het aanbod van kunst- en cultuuronderwijs voor basisschoolleerlingen die hier minder mee in aanraking komen. De kinderen treden op met het nummer ‘Als je ervoor gaat’.

Tijdens het gala staan de kinderen op het podium samen met Ellen ten Damme, Jamai Loman, Mart Hoogkamer, Gaia Aikman, Danny de Munk en Willemijn Verkaik. Koningin Máxima spreekt met kinderen over hun passies en wenst ze succes met hun optreden.

Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. De stichting zet zich sinds 2015 in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Dit jaar is de stichting verbreed naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het doel is de wereld van de leerling te vergroten en een bijdrage te leveren aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting sluit aan bij het programma School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.