Koninklijke Familie neemt deel aan NLdoet

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en andere leden van de Koninklijke Familie hebben vandaag deelgenomen aan NLdoet, de landelijke vrijwilligersdagen van het Oranje Fonds. De Koninklijke Familie heeft er voor gekozen zich tijdens deze dag in te zetten voor verschillende vrijwilligersacties.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deden vanmorgen verschillende klussen bij kinderboerderij Het Akkertje in Rijswijk. Samen met de andere vrijwilligers hielpen zij onder andere met het verven van een schuur en het plaatsen van palen voor een nieuw hekwerk.

Prinses Beatrix, Prinses Margriet, Prinses Marilène en mr. Tjalling ten Cate hebben zich vanmorgen ingezet voor de afdeling Zeewolde van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Zij hebben meegeholpen met klussen in en rond de expositieruimte De Roode Schuur en het onderhoud van het natuurpad dat in de omgeving is uitgezet.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. In tien jaar tijd klaarden 1,5 miljoen vrijwilligers ruim 40.000 klussen. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

De Koning en Koningin zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 74