Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2019

Vandaag is het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2019 gepubliceerd.

Het jaaroverzicht bevat een overzicht van de publieke optredens, werkbezoeken in binnen- en buitenland en andere werkzaamheden van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en andere leden van het Koninklijk Huis.

Honderd geselecteerde activiteiten zijn nader toegelicht. Daarbij staat het verhaal van de betrokken organisaties, instellingen en bedrijven die de leden van het Koninklijk Huis in 2019 hebben bezocht centraal. Ook wordt teruggeblikt op de staatsbezoeken aan Ierland en de Republiek India, en diverse bezoeken in het kader van 75 jaar vrijheid. De streekbezoeken aan de Betuwe en Zuidwest-Drenthe zijn eveneens in het jaaroverzicht terug te vinden.

Daarnaast biedt het jaaroverzicht informatie over reguliere werkzaamheden van de Koning, zoals ontvangsten van ambassadeurs ter overhandiging van hun geloofsbrieven en beëdigingen. Ook komen de werkbezoeken met de ministers en staatssecretarissen aan bod. De thematische bijlage van het jaaroverzicht gaat over de renovatie van Paleis Huis ten Bosch.

Dit is de tiende editie van het Jaaroverzicht Koninklijk Huis. Het jaaroverzicht is gepubliceerd op www.koninklijkhuis.nl.

RVD, nr. 50