Prins Constantijn spreekt 29 november 2007 op Europese conferentie VNG

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden houdt donderdag 29 november in Den Haag een toespraak op de Europese conferentie 'Equal Opportunities for All, Citizenship and Human Capital in a Diverse Europe', georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Goed burgerschap en betrokkenheid van mensen bij de samenleving vormen het onderwerp van de conferentie. De Prins houdt zijn toespraak als voorzitter van de Board of The Hague Process on Refugees and Migration (THP).

De leefbaarheid van de samenleving staat hoog op de agenda van lokale bestuurders. In verschillende Europese landen komen initiatieven van de grond die als doel hebben mensen een omgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen en waarin ze zich verantwoordelijk voelen voor wat er om hen heen gebeurt. Sommige groepen mensen hebben echter minder kansen dan anderen om mee te doen en (dreigen te) worden uitgesloten daardoor van deelname aan de samenleving.

Tijdens de conferentie komen bestuurders uit binnen- en buitenland bijeen om met elkaar naar oplossingen te zoeken. Aan de hand van thema's als kinderopvang, migratie, huisvesting en vraagstukken rond daklozen en jongeren, bespreken zij hoe iedereen mee kan doen aan de samenleving. Verschillende internationale steden en projecten laten zien voor welke aanpak zij hebben gekozen en wat de resultaten zijn.

26 november 2007