Prins Constantijn 8 december 2009 bij opening World Press Photo tentoonstelling in Brussel

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden is dinsdagavond 8 december aanwezig bij de opening van de World Press Photo tentoonstelling in het Jubelparkmuseum te Brussel.

De tentoonstelling wordt officieel geopend door mevrouw Neelie Kroes, Europees Commissaris voor Mededinging.

De World Press Photo tentoonstelling, jaarlijks te bezichtigen op circa 100 locaties over de hele wereld, is het resultaat van de gelijknamige internationale wedstrijd voor persfotografie. Elk jaar beoordeelt een onafhankelijke jury de inzendingen van fotojournalisten, agentschappen, kranten en tijdschriften van over de hele wereld. In 2009 zijn er in totaal 96.268 beelden ingezonden door 5.508 fotografen van 124 verschillende nationaliteiten. De World Press Photo wedstrijd wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten.

De Prins is beschermheer van World Press Photo. De stichting, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt en promoot internationaal het werk van professionele persfotografen en zet zich in voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht.

25 november 2009