Prins Constantijn reikt prijs World Press Photo van het jaar 2012 uit

RVD, nr. 73: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt zaterdag 27 april in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de prijs voor de World Press Photo van het Jaar 2012 uit.

De internationale jury koos een foto van de Zweedse fotograaf Paul Hansen als beste persfoto van vorig jaar. De bekroonde foto toont mannen die op weg zijn naar de begrafenis van twee jongetjes die bij een Israëlische raketaanval zijn gedood. Paul Hansen ontvangt een bedrag van 10.000 euro en een nieuwe camera.

Voor de 56 ste editie van de World Press Photo zijn in totaal 103.481 foto's ingezonden door 5.666 fotografen uit 124 verschillende landen. Van 26 april tot en met 23 juni is een selectie van het ingezonden werk te zien in de Oude Kerk in Amsterdam. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond.

De Prins is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt en bevordert wereldwijd de fotojournalistiek en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in1955 inNederland opgericht. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie.