Prins Constantijn reikt prijzen uit bij finale Oskar Back Vioolconcours

RVD, nr. 100: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt zondagmiddag 28 april 2013 de prijzen uit tijdens de finale van Het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back in het Concertgebouw Amsterdam. De Prins wordt vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden.

Tijdens de finale van het Oskar Back Vioolconcours gaat het toptalent tot 27 jaar de strijd met elkaar aan. Ze spelen naar keuze een vioolconcert van Brahms of Korngold, begeleid door het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard.
Prins Constantijn reikt drie prijzen uit. De eerste prijswinnaar ontvangt een geldbedrag van 16.000,- euro en een optreden als solist met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast overhandigt de Prins een prijs voor de beste uitvoering van de opdrachtcompositie van Guus Janssen en de publieksprijs.

Prins Constantijn is beschermheer van de Stichting Nederlandse Vioolconcoursen. De stichting is een fusie tussen de vioolconcoursen Davina van Wely en Oskar Back en de Iordens Viooldagen. Het Nederlandse Vioolconcours zet zich in voor de ontwikkeling van viooltalent tot 27 jaar. De finale van het Oskar Back Vioolconcours is het sluitstuk van de Maand van het viooltalent.