Prins Constantijn reikt prijzen uit bij Het Nederlandse Vioolconcours

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt zaterdagavond 6 februari 2016 de prijzen uit na de finale van Het Nederlandse Vioolconcours in TivoliVredenburg in Utrecht. Prins Constantijn is beschermheer van Het Nederlandse Vioolconcours.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Prins Constantijn reikt in TivoliVredenburg de eerste prijs uit aan Michael Foyle na afloop van de finale van Het Nederlandse Vioolconcours.

In de finale strijden drie violisten onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De prijzen, geldbedragen tot 12.000 euro, zijn bedoeld om de carrières van de finalisten te stimuleren. De voorrondes vinden plaats in de weekenden van 9 tot en met 24 januari in het Conservatorium van Utrecht en zijn gratis toegankelijk.

Het Nederlandse Vioolconcours, voortgekomen uit een fusie in 2012 van drie verschillende vioolconcoursen (Oskar Back, Davina van Wely en Iordens) geeft jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens.

RVD, nr. 3