Koninklijke Familie neemt deel aan NLdoet (1)

Leden van de Koninklijke Familie hebben op vrijdag 11 maart deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prins Floris en Prinses Aimée hebben zich op vrijdagochtend ingezet bij de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder een beperking. Wekelijks komen zo´n 200 kinderen en volwassenen met een lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking naar de manege om met behulp van paarden hun welzijn te bevorderen.
De Koninklijke Familie ging aan de slag met timmer- en schilderwerk, het begaanbaar maken van bospaden voor ruiters en hun begeleiders en het rijden met een huifbed voor mensen met een meervoudige beperking.
 
NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. De actie vindt tegelijkertijd ook plaats op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. In totaal zijn er ruim 9.200 klussen aangemeld en worden er 350.000 vrijwilligers verwacht.
Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.
 
Belangstellenden kunnen zich via de www.nldoet.nl nog steeds aanmelden om op zaterdag bij een organisatie in de buurt mee te klussen.

RVD, nr. 49