Prins Constantijn reikt prijzen uit bij Het Nederlands Vioolconcours

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt op zaterdagavond 20 januari 2018 de prijzen uit na de finale van het Nederlands Vioolconcours in TivoliVredenburg in Utrecht. Prins Constantijn is beschermheer van het Nederlands Vioolconcours.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Prins Constantijn met de drie finalisten.

In de finale strijden drie violisten om de hoofdprijs. Zij worden hierbij begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Otto Tausk. De prijzen, geldbedragen tot 12.000 euro, zijn bedoeld om de carrières van de finalisten te stimuleren. Tijdens de finale hebben de violisten de keuze uit het spelen van de vioolconcerten van Antonin Dvořák of Robert Schumann. De voorrondes vinden plaats op 4 en 5 januari in het Utrechts Centrum voor de Kunsten en zijn gratis toegankelijk. De halve finale vindt plaats op zaterdag 13 januari in TivoliVredenburg.
 
Het Nederlands Vioolconcours, voortgekomen uit een fusie in 2012 van drie verschillende vioolconcoursen (Oskar Back, Davina van Wely en Iordens) geeft jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens. Tot de eerdere winnaars behoren bekende musici zoals Jaap van Zweden, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland.

RVD, nr. 293