Prins Constantijn reikt prijzen uit bij het Nederlands Vioolconcours 2020

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt op zaterdagavond 1 februari 2020 de prijzen uit na de finale van het Nederlands Vioolconcours in TivoliVredenburg in Utrecht. In de finale strijden drie violisten om de hoofdprijs. Zij spelen een vioolconcert van Mozart en worden begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Anja Bihlmaier. Prins Constantijn is beschermheer van de Stichting Nederlandse Vioolconcoursen.

De finale van het Nederlands Vioolconcours, categorie Oskar Back, is de afsluiting van een drie weken durend vioolfestival met concerten, competitie en inspiratie. In vier leeftijdscategorieën krijgen jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens.

Naast geldprijzen kent het concours een uitgebreid talentsupport programma zodat violisten van alle leeftijden zich verder kunnen ontwikkelen. De finalisten doen extra concertervaring op tijdens laureatenconcerten in Nederland en worden in staat gesteld om concerten te geven in Europa. Daarnaast krijgen ze begeleiding en kunnen ze gebruik maken van het netwerk van het Nederlands Vioolconcours.

De voorrondes van categorie Oskar Back zijn op 16 en 17 januari en de halve finales vinden plaats op 25 januari in TivoliVredenburg. Eerdere prijswinnaars van het Nederlands Vioolconcours zijn onder meer de musici Emmy Verhey, Jaap van Zweden, Liza Ferschtman en Simone Lamsma.

RVD, nr. 1