Prins Constantijn bij online Awards Show World Press Photo Contests

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn is donderdag 15 april digitaal aanwezig bij de online Awards Show van de 2021 World Press Photo Contests. Hij houdt een toespraak. 

Tijdens de Awards Show worden de winnaars bekendgemaakt van de ‘World Press Photo of the Year’, de ‘World Press Photo Story of the Year’, de ‘World Press Photo Interactive of the Year’ en de ‘World Press Photo Online Video of the Year’. World Press Photo Foundation’s directeur Joumana El Zein Khoury geeft een toespraak.

De jaarlijkse World Press Photo Contests beloont professionele fotografen voor de beste foto’s die het afgelopen jaar in de visuele journalistiek zijn gemaakt. Dit jaar zijn in totaal 74.470 foto’s ingezonden door 4.315 fotografen uit 130 landen. De winnende persbeelden en digitale verhalen zullen binnenkort te zien tijdens de tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam. 

Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt en bevordert wereldwijd de visuele journalistiek en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie.

RVD, nr. 94