Prins Constantijn ontvangt eredoctoraat Universiteit Twente

De Universiteit Twente heeft op vrijdag 20 mei in Enschede Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden een eredoctoraat uitgereikt. Elke vijf jaar reikt de Universiteit Twente eredoctoraten uit aan personen die zich verdienstelijk maken voor wetenschap en samenleving. Het eredoctoraat is een bijzondere blijk van waardering. 

Prins Constantijn krijgt het eredoctoraat vanwege zijn rol als Special Envoy van Techleap en zijn “inspirerende drive om innovatie en ondernemerschap in Nederland te bevorderen” en “zijn leiderschap in het creëren van een nationale ambitie om een van de beste startup- en scale-up ecosystemen van Europa te worden”, zoals beschreven door de Universiteit Twente. 

Tijdens het twaalfde lustrum van de Universiteit Twente gaan de eredoctoraten naar mensen die zich inzetten voor een eerlijke, duurzame en digitale samenleving en voor ondernemerschap. Naast Prins Constantijn ontvangen ook IPCC covoorzitter Debra Roberts, cybersecurityexpert Jaya Baloo en fysicus en wetenschapsbestuurder Wim van Saarloos een eredoctoraat.

RVD, nr. 155