Prins Constantijn reikt awards World Press Photo 2023 uit

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn reikt op 12 mei de awards uit aan alle winnaars van de World Press Photo Contest 2023. De ceremonie vindt plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam, waar tevens de World Press Photo Exhibition 2023 plaatsvindt tot en met zondag 30 juli 2023.

De jaarlijkse World Press Photo wedstrijd beloont fotojournalisten en documentaire fotografen voor de beste foto’s en visuele verhalen die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Momenteel zijn alle winnende fotografieprojecten te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam, waaronder de World Press Photo of the Year ‘Mariupol Maternity Hospital Airstrike’ door Evgeniy Maloletka. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden miljoenen bezoekers verwacht.

Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt en bevordert wereldwijd fotojournalistiek en documentaire fotografie en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie. 

RVD, nr. 106