Prins Constantijn aanwezig bij Prins Claus Fonds Biënnale Symposium 2023

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn is op zondag 3 tot en met dinsdag 5 december in Colombo, Sri Lanka, aanwezig bij het Prins Claus Fonds Biënnale Symposium 2023. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met het Geoffrey Bawa Trust en is de lancering van een nieuw tweejaarlijks symposium waarbij lokale kennisuitwisseling en het potentieel van cultuur voor het bevorderen van solidariteit en positieve maatschappelijke verandering centraal staan. Het symposium heeft tot doel langdurige verbindingen te creëren tussen culturele beoefenaars uit Zuidoost-Azië en de rest van de wereld.

Prins Constantijn zal op 5 december tijdens het evenement ‘Seeds for the future’ in gesprek gaan met de Singaporese artistiek directeur Keng Sen Ong, waarin hij zal reflecteren op het werk en de nalatenschap van het Prins Claus Fonds. Tijdens de bijeenkomst presenteren ook voormalig winnaars van de Prince Claus Sees Awards – prijs voor jonge opkomende kunstenaars - zich aan het publiek. 

Prins Constantijn is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Het fonds is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor ontwikkeling door middel van cultuur. Het Prins Claus Fonds is in 1996 opgericht ter ere van de toewijding van Prins Claus aan cultuur en ontwikkeling. Het fonds beschouwt cultuur als een basisbehoefte. In gebieden waar culturele expressie onder druk staat, steunt, verbindt en eert het fonds kunstenaars en cultuur.

RVD, nr. 289