Prinses Alexia

Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is op 26 juni 2005 in Den Haag geboren als tweede kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Prinses Alexia is tweede in de lijn van troonopvolging.

Vergroot afbeelding Portretfoto Prinses Alexia 2023
Beeld: © RVD - Frank Ruiter
Paleis Huis ten Bosch, mei 2023.

Geboorte en jeugd

Prinses Alexia werd op 19 november 2005 in de Dorpskerk in Wassenaar gedoopt door dominee D. van der Boon. Als doopgetuigen traden op Prins Friso, Juan Zorreguieta, Prinses Mathilde van België, jonkheer Frans Ferdinand de Beaufort en jonkvrouw Alexandra Jankovich de Jeszenice.

Haar jeugd bracht zij grotendeels door op de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. In januari 2019 verhuisde zij met haar ouders Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en haar twee zussen de Prinses van Oranje en Prinses Ariane naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

In haar vrije tijd houdt Prinses Alexia zich bezig met hockey, gitaar spelen en zingen.

Studie

Prinses Alexia heeft de eerste vier jaar van haar middelbareschooltijd doorgebracht op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. In de zomer van 2021 vervolgde ze haar school aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic) in Llantwit Major in Wales. Hier behaalde zij in de zomer van 2023 haar Internationaal Baccalaureaat.