Prinses Ariane

Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is op 10 april 2007 in Den Haag geboren als derde kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Prinses Ariane is derde in de lijn van troonopvolging.

Vergroot afbeelding Prinses Ariane, staande foto
Beeld: © RVD - Martijn Beekman
Prinses Ariane, 2020.

Geboorte en jeugd

Prinses Ariane werd op 20 oktober 2007 in de Kloosterkerk in Den Haag gedoopt door dominee D. van der Boon. Als doopgetuigen traden op Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg, Tijo Baron Collot d`Escury, Antoine Frilling, Valerie Delger en Inés Zorreguieta.

Haar jeugd bracht zij grotendeels door op de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. In januari 2019 verhuisde zij met haar ouders Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en haar twee zussen de Prinses van Oranje en Prinses Alexia naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

In haar vrije tijd houdt Prinses Ariane zich bezig met hockey, gitaar spelen, dansen, tekenen, tennis en zingen.

Studie

Prinses Ariane heeft de eerste vier jaar van haar middelbareschooltijd doorgebracht op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. In de zomer van 2023 vervolgde ze haar opleiding aan United World College Adriatic in Italië. Hier gaat zij op voor haar Internationaal Baccalaureaat.